profile image
by GovCyprus
on 20/4/17
Έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής η-υπηρεσίας η-ΣΑΠ του Τμ. Αρχείου Πληθυσμού.
Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ανακοινώνει ότι στις 2/5/2017 τίθεται σε λειτουργία η διαδικτυακή η-υπηρεσία η-ΣΑΠ, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι, είτε βρίσκονται στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να επαληθεύουν ή να τροποποιούν συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία τους που βρίσκονται καταχωρημένα στο Αρχείο Πληθυσμού, να αλλάζουν τη διεύθυνση επικοινωνίας τους με το Τμήμα και να υποβάλλουν αίτηση για Έκδοση Πιστοποιητικού Μονίμου Διαμονής, για Επανέκδοση Εκλογικού Βιβλιαρίου λόγω Απώλειας και για Επανέκδοση Πιστοποιητικού Γεννήσεως ή Προξενικού Πιστοποιητικού Γεννήσεως.
Υποβάλλοντας την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να παραλάβουν το έγγραφό τους, δηλαδή είτε ταχυδρομικώς στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, είτε αυτοπροσώπως από το γραφείο που θα επιλέξουν.
Για χρήση του η-ΣΑΠ απαιτείται εγγραφή. Η εγγραφή γίνεται μία φορά στις Επαρχιακές Διοικήσεις και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με την επίδειξη δελτίου ταυτότητας. Με την ίδια εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν και τις υπηρεσίες της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ». Αν υπάρχει ήδη εγγραφή στην «ΑΡΙΑΔΝΗ» δεν απαιτείται νέα εγγραφή για χρήση του η-ΣΑΠ.
Η πρόσβαση στο η-ΣΑΠ γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ»: https://cge.cyprus.gov.cy